Eric grootmeester

Eric is oprichter samen met Wilco en heeft het systeem wat wij nu Combined Martial Arts noemen ontwikkeld door veel studie, zoeken, oefening en testen in de praktijk.

Eric is inmiddels 62 jaar. Elk jaar passen wij dat hier even aan (lol). Al 51 jaar is Eric actief on de vechtsport en met name de Martial Arts wereld. Ooit op zeer jonge leeftijd ging hij in Eibergen, zijn geboorte plaats op Judo. Dat was echter niet genoeg ook karate kwam er bij. Toen vestigde hij zijn aandacht op het beheersen van de nunchaku. Onmiskenbaar de tijd van Bruce Lee! Dat gebeurde toen nog met houten stokjes en regelmatig lag hij KO op de vloer als hij weer eens zichzelf raakte. Hij besefte dat systemen als Judo en Karate zeer beperkt waren althans voor zijn manier van denken en behoefte naar diepere kennis. Omdat hij, als beroepsduiker, veel vrije tijd had kon hij veel verschillende stijlen bestuderen en beoefenen. In het hele rijtje zien we een verscheidenheid aan Martial arts die hij beoefende en waaruit hij het CMA distilleerde. Hij deed onder andere: Judo, karate, qi gong, Ninjutsu, Systema, Kyusho Jutsu, Dim-Mak, yoga, Krav Magna, Martial Qi Gong, Tai Chi, Pentjak Silat, oude Chinese geneeskunde,  etc. etc.

Een lange lijst welke hem vormde tot een waar specialist. Door zijn langjarige carrière als horeca portier kon hij veel van zijn kennis in de praktijk brengen en in de realiteit testen.   Mensen die hem uit die praktijk kennen zeggen steeds veel respect voor de manier van werken te hebben. Nooit iemand fysiek beschadigen zelf nooit een klap krijgen maar wel de boel volledig onder controle.  Zelfs als hij alleen werkte zonder backup of hulp. Enkele video’s van beveiligingscamera’s zullen in de lessen dienen als studie materiaal. De realiteit op een scherm.

Al die kennis is verpakt in het systeem wat Eric; Combined Martial Arts (CMA) noemt.  En dat is het, een combinatie van alle Martial arts en vechtsporten die hij deed maar dan aangevuld en verdiept met kennis van lichaam en geest. Dit is het recept voor een perfect trainingsprogramma voor wie dan ook. Het is het beste uit andere verdedigingskunsten en aangevuld met aspecten die direct op de gezondheid van de deelnemer werkt. De gezondheid, fitheid, kracht, flexibiliteit etc.   Geschikt voor ervaren sporters die willen verbeteren, voor beginners, voor mensen die zich lichamelijk en geestelijk willen ontwikkelen. Voor mensen die zich in deze duistere tijden willen kunnen verdedigen als het er op aan komt of willen leren te overleven. Maar ook voor horeca portiers, mensen in de verslavingszorg, psychiatrie, ambulance personeel,  en andere mensen die beroepsmatig met geweld of dreiging in aanraking komen. Maar ook voor diegene die zich gewoon soms niet veilig voelen, of gewoon meer zelfvertrouwen of balans in hun leven willen. Of mensen die gewoon gezond en veilig willen leven en de kunsten van zelfverdediging willen verenigen met gezond leven en veiligheid.

Mensen die immoreel werk doen worden door Eric geweigerd. Eric geloofd in een wereld waar iedereen zijn eigen meester is.

Het logo van de Hardstyle CMA. Hier gaan een stevige aanpak van jezelf en je mede studenten hand in hand. Je leert jezelf en je omgeving te analyseren en controleren.

Het Logo van de meer zachte en gezondheid gerichte CMA welke kwa zelfverdediging net zo effectief is als de hardstyle CMA. Door vele oefeningen die zacht en langzaam uitgevoerd worden ontwikkelen wij een stevige basis voor gezondheid en effectief handelen.

N.B.: De ene stijl stuit de andere niet uit. De basis is gelijk. De hardheid of juist zachtheid bepaal je zelf. Het is meer symbolisch en op de persoon gericht, die een bepaalde wens heeft, of keuze maakt. Belangrijk is dat beide mogelijk is vanuit een gelijke basis en ook basis van de persoonlijkheid ontwikkeld.