Gezondheid

De volgende vijf aspecten zijn een uitstekende controle van jouw gezondheid en welzijn, zowel op korte als op de lange termijn. Er zijn echt vijf dingen die de grootste impact hebben op jouw gezondheid en het dagelijkse welzijn. Hoe jij je dagelijks voelt, presteert en er uit ziet, hangt over het algemeen af ​​van hoe goed we deze dingen doen:

1.   Hoe goed adem jij? Dit wordt vaak over het hoofd gezien en toch is het onze belangrijkste functie. Dus hoe goed doe je het? Goed genoeg om te overleven, dat weet ik zeker, maar ademt jij op een manier die jou helpt te gedijen? Is jouw ademhaling kort, oppervlakkig, borstig en zwaar, of is het licht, lang en soepel? Hoe vaak merk je dat je je adem inhoudt? Het leren van een paar simpele dingen over ademen kan een ENORM verschil maken van hoe jij je beweegt tot hoe jij je voelt op het moment. Met eenvoudige ademhalingstechnieken kunt jij je naar believen ontspannen, langer volhouden en een helder hoofd houden. Je kunt deze vervolgens leren beheersen zelfs als je onder druk staat.

2.  Hoe goed slaapt / rust jij?  Vroeger was het gebruikelijk dat mensen 8-9 uur per dag sliepen. Nu krijgt minder dan 25% van ons 8 uur. Je moet streven naar ten minste 7 uur slaap van een goede kwaliteit per nacht en naar mijn ervaring is het verhaal van de oude vrouw waar: elk uur voor middernacht is 2 uur daarna waard. Dit is een van de meest belangrijke van de vijf en daarom wordt slaapgebrek ook als marteling gebruikt! Alle onderzoeken wijzen er op dat hoe korter je slaapt, hoe korter je leven is. Iets om over na te denken.

3. Hoeveel water jij drinkt? Water is echt het elixer van het leven. Algemene richtlijnen zijn dat de gemiddelde volwassene moet streven naar 2-3 liter water per dag. ALLES in het lichaam wordt beïnvloed door jouw hydratatie niveau. Concentratie, energie, verwijdering van afval en vet, zelfs het verouderingsproces wordt versneld / vertraagd op basis van jouw hydratatie niveau. Hoe ouder je wordt, des te belangrijker wordt de hydratatie. Top tip van de dag! Draag een waterfles van 1 liter bij je en drink deze minstens twee keer per dag leeg.

4. Wat eet / drinkt jij? Als jonge actieve sporter van in de twintig liep ik waarschijnlijk minstens 100 km per week hard (of snel marcheren met gewicht). Ik vroeg mij af waarom ik geen sixpack had. Ik weet nu dat het aan mijn voeding lag. Ik had er wel een, het was gewoon bedekt! Vroeger dachten we dat het 80/20 was. 80% lichaamsbeweging, 20% voeding. We weten nu dat het andersom is als je slank, energiek en rijk aan voedingsstoffen wilt zijn. In termen van wat te eten, het is geen rocket science. Van alle rages die er zijn, werkt slechts één type dieet op de lange termijn en geldt in alle culturen en leeftijden. Eet veel, heel voedsel, heel veel fruit, noten en groenten en zo min mogelijk uit een pakje.

5. Last but not least! Hoe vaak en hoe goed beweeg jij je lichaam?   Een groot probleem vandaag de dag is hoe weinig we bewegen. Voor velen wordt het lichaam simpelweg gezien als een transportsysteem voor het hoofd, zoals Sir Ken Robinson het zei in zijn beroemde Ted Talk. Veel mensen hebben onnodige en  voortdurende pijnen en ik zou dit willen vragen: ‘Komt het dat je niet goed kunt bewegen omdat je pijn hebt, of heb je pijn omdat je niet goed beweegt? Jij moet jouw lichaam dagelijks door zijn volledige bereik bewegen en dit kan binnen een paar minuten worden gedaan. Het klinkt gek, maar je kunt de klok op je lichaam echt terugdraaien door de vaardigheid te leren bewegen op een manier die je ontspant, geneest en herstelt. Om te bewegen op een manier die je een lichaam geeft met energie, bereik en vrijheid. In staat om meer van het leven te genieten, voor de rest van je leven! Wat is het jou waard?

Simpele wijzigingen in slechts één van deze vijf dingen zullen al een groot verschil maken. Direct!!! Kleine veranderingen aan alle vijf zullen jou in korte tijd transformeren.  Wat denk je wat het doet als je dit tot jouw dagelijks routine maakt? Gefeliciteerd, dit is je kans om je leven om te gooien! Daarom  hebben wij  een programma van 50 dagen samengesteld dat alle vijf deze gebieden volledig onder controle brengt. Als je geen zelfverdediging wenst maar wel  de voordelen van het CMA systeem dan is dit een zeer goed alternatief. En geen probleem wij zijn zeker van onze zaak. Als je geen verbetering merkt of niet tevreden bent geld terug! Noot: studenten die in het normale CMA programma zitten krijgen deze kennis en oefeningen al mee. Deze zullen van dit programma geen extra voordelen ondervinden.

Voordelen 

  • Rustiger
  • Energieker
  • Slanker.
  • Flexibeler.
  • Fitter.
  • Mobieler.
  • Sterker.